Innovativa produkter tar plats i köket

Köket, en plats många av oss spenderar en hel del tid i varje dag. För alla är det inte en plats där vi vill spendera mycket tid men oavsett målet så hamnar vi där ändå.

Det spelar heller inte egentligen någon roll om du gillar att vara i köket eller inte så kommer ditt besök där bli bättre om köket är designat väl.

Ett väldesignat kök har inte bara en smart utformning av diskbänk, arbetsbänkar och mycket annat i köket. Utan det är även ett kök som har produkter som underlättar arbetet i köket.

Ta mikrovågsugnen som exempel och som idag nästan återfinns i alla kök. Det är ett bra sätt för att värma drycker som te och varmchoklad men kanske främst för att värma matlådor eller för att tina sånt som frysts ner.

Många hushåll vill inte vara utan mikrovågsugnen för att det är ett sånt självklart verktyg för att vistelsen i köket ska bli bättre och lättare. Men allt ifrån kastruller, till kaffekokare och vitvaror är sånt som vi ofta tar för givet på 2000-talet.

Det finns dock mycket nya verktyg och smarta redskap som är värda att ta en närmare titt på om du vill att ditt kök ska vara effektivt.

Förbereda mat

Köksredskap avsedda för att förbereda och göra det lättare att hantera mat är något som vi alla har i köket. Allt ifrån vitlökspressen till en bra kökskniv är egentligen exempel på detta. Kökskniven är ett fantastisk verktyg och något som fler och fler fått upp ögonen för. Det är helt enkelt värt pengarna att investera i några riktigt bra köksknivar vilket även gjort denna marknaden större. Flera smarta entreprenörer har hoppat på tåget och tagit fram bra knivar.

Men det finns smarta komplement till knivar som kan snabba upp matlagningen avsevärt för dig som vill minimera tiden i köket. Har du tittat på mandolin eller lökhackare? Två redskap som kan snabba upp förberedelsen av råvaror supersnabbt jämfört med att använda en kniv. För många som köpt detta är det lika väsentligt idag som att ha ett rivjärn i skåpet.

Mandolinen är ett smart redskap för att skära skivor snabbt och dessutom med en enorm precision och tunna. På ett sätt påminner det om vad en matberedare skulle kunna göra men kräver betydligt mindre plats och är lättare att rengöra.

En lökhackare påminner lite om en äggskivare fast kan finhacka en lök väldigt snabbt. En smart uppfinning som kan spara många minuter i förberedelser av mat.

Det är svårt att ha alla verktyg och hjälpmedel i köket så man måste såklart välja. Men kan man regelbundet spara flera minuter på arbete i köket blir det snabbt timmar man sparar som man kan lägga på andra saker. Det är denna efterfrågan som entreprenörer finner och besvarar med smarta produkter.

Sous vide och slow cookers är andra exempel som letar sig in i fler och fler kök. Sous Vide låter dig med hjälp av vakuumförpackning och över lång tid i vatten tillaga mat till exakt perfekt temperatur. Lax blir perfekt, kött blir perfekt och du sparar massor av tid i planering.

Dyrt att köpa allt

Att köpa all praktiskt köksutrustning som finns tar inte bara en massa plats i köket, det kostar också en hel del pengar. Men även om du bara skulle investera i väl utvalda produkter för att snabba upp matlagningen i köket så blir det ändå en hel del pengar.

Ett smart sätt att hålla nere kostnaderna för köksprodukter är dels att handla dem online från bra återförsäljare men också att leta efter rabattkoder och erbjudanden.

Om du har tar hemsidan Tripwise som exempel så listar de rabattkoder för både Tretti och VidaXL vilket är två butiker som har ett väldigt stort utbud av produkter till kök och hem.

Rabattkoder och erbjudanden är normalt sätt något som kommer och går så det kan vara strategiskt att försöka hitta nyhetsbrev eller liknande för att kunna hålla koll på när det dyker upp möjligheten att få bra priser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.