Nya kreditkort förändrar marknaden

många kreditkort

Marknaden för kreditkort är nog en av de marknaden inom lån och kredit som förändras mest. Antalet företag och banker som idag har kreditkort har ökat och ofta finns det flera olika varianter att välja mellan.

Ett sätt att locka till sig kunder är att erbjuda fördelar framför konkurrenters kort och ibland kan det vara så enkelt som att ge den bästa bonusen på köp av alla kreditkort, men ibland kan det röra sig om att tillhandahålla helt unika erbjudanden och fördelar framför konkurrenters kort.

Idag erbjuder de flesta stora företagskedjor inom följande nischer kreditkort:

  • Banker (det självklara valet)
  • Bensinbolag och ofta med extra rabatter på drivmedel och deras butiker
  • Flygbolag med bra bonus på flygresor hos bolaget
  • Livsmedelsföretag med extra erbjudanden och bonusar på mat

Men det finns även andra företag som erbjuder kreditkort så mängden företag blir väldigt många och lägg där till att de flesta erbjuder olika varianter av kreditkort.

Tittar man runt och jämför kreditkort på t.ex. bastakreditkortet.com så inser man hur många alternativ där finns men man får även upp ögonen för hur pressad marknaden är vilket gynnar konsumenterna. Idag är det väldigt förmånligt att använda kreditkort och i många fall bättre än att använda ett vanligt betalkort.

Skulle man summera det hela kan man lätt säga att de flesta människor med fast anställning som väljer ett kreditkort och använder det för att betala mat, kläder, resor, drivmedel och allt annat som du normalt använder ditt kort till så kommer du spara pengar jämfört med ett vanligt betalkort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *