Pulsklockan och GPS-klockan på frammarsch

Polar PulsklockaDet har blivit modernt att träna och vara aktiv på något sett som det tidigare aldrig varit. Man kan fråga sig om det är sociala medier som sätter press på människor att visa hur duktiga dem är och att de är bättre än andra. Pulsklockan har fått en betydande genomslagskraft tack vare detta och att tekniken nu är så pass bra som den är.

En pulsklockas främsta uppgift är att ge bäraren en möjlighet att mäta av pulsen under träning. Det finns väldigt enkla varianter men de mer påkostade och populära pulsklockorna har inbyggd GPS. Tillsammans med denna teknik kan t.ex. en löpare mäta hur långt denne har sprungit, hur snabbt och med vilken puls. Allt detta går sedan att ladda upp på Internet för att få fram grafer över ens prestationsförmåga och annan detaljerad data.

Pulsklockan blir dessutom som en extra knuff för många som tränar. Den ger svart på vitt och kan berätta allt det du behöver veta för att bemästra din träning och få de bästa förutsättningarna. Idag går det att få en avancerad pulsklocka med GPS för ca 3 000 kronor och går du över det fläskas det på med ytterligare funktioner.

På pulsklocka.net kan du läsa om pulsklockor från kända tillverkare som Polar, Nike+, Garmin och Suunto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *